16 Mayıs 2024, Perşembe - 10:59
bİlgİ

Ayyıldız Tim vs RedHack

Son zamanlarda genç nesiller arasında hack grubu lafı geçtiğinde çoğu genç ‘RedHack’ grubundan söz etmektedir. Bunu söz edenler gençler RedHack grubunu internete sansür olayları ve gezi eylemlerinden tanıdılar. Oysaki RedHack 1997 tarihinde kurulmuş bir hacker grubudur. Kendileri son 2-3 yılda popülerite kazandılar ve hayran kitlesine ulaştılar. Hayran kitlesine ulaşmasının en büyük etkisi anti-hükümet karşıtı olmalıdırlar başka bir diyişle AKP ye karşı çıkmalarıdır. Tabiki AKP yi sevmeyen CHP , TKP, BDP gençliğide ‘SOL’ görüşü benimseyen redhack i taraf tutmuşlardır.

Ayyıldız Tim 2002 yılında kurulmuş Milliyetçi ve Atatürkçü görüşü benimseyen bir hacker grubudur. Pentagon sitesinin çökertilmesinden Birleşmiş Milletlerin çökertilmesi gibi bir çok eylemde bulunmuşlardır. Kendiler Türk e kim zarar verirse onun karşısında olacaklarını söylemektedir. SOL kesim tarafından ise AKP yalakacısı olarak görülmektedir. Bunun nedeni ise internete sansür uygulamasında anonymous grubunun Türkiyedeki devlet sitelerini çökertmelerine karşı çıkarak ardından anonynews çökerterek SOL kesim tarafından AKP sempatizanı damgası yediler. Bir diğer nedeni ise müslüman halkın gördüğü zülüm karşısında seslerini çıkartması AKP sempatizanı damgası yemelerine sebep olmuştur.

Bugün 18 Temmuz 2014. Son bir kaç haftadır israil gazzeye saldırarak 296 kişinin ölmesine sebeb olmuştur. Ayyıldız Tim grubu tepkilerini israil sitelerini hackleyerek duyurmuştur.

ayt5

RedHack grubu ise bırakın kınamayı tek bir kelime bile yazmamıştır. Zaten geçmiş tarihlerede bakarsak bu olaylarda Redhack grubu 3 Maymun u oynamayı her daim kendilerine yakıştırmıştır.RedHack in son paylaştığı tweet ;

rdhck1

RedHack grubunun savundukları ise ;

rdhck2rdhck3

Biraz daha kapsamlı olarak olayları ele alırsak Ayyıldız Tim zulüm gören Türkleri,insanları unutmuyor zulüm gösteren ülkelerin internet sitelerini çökerterek tepkilerini bir şekilde dile getiriyor. İşte bir kaç örnek ;

ayt2 ayt3 ayt4

PKK nın 5 temmuz katliamını Ayyıldız Tim hatırlarken Redhackin tek dediği Sivas,Maraş ve Roboski oluyor…

ayt1

Bu yazıdan anlatılmak istenileni anlamışsınızdır. Birilerini savunurken neler yaptıklarını biraz araştıralım. Atatürkçüyüm diyen biri ben RedHack i destekliyorum diyorsa ona yazıklar olsun derim bu kadar açık ve net. Unutmayın bu dünyada Türkün Türkten başka dostu yoktur. Bu siyonist grubları sırf hükümete karşı çıktıkları için ben bunu destekleyim diye düşünmeyin. Her AKP karşıtını dost niyetine koymayın.

İlginizi Çekebilir

Yerli Arabamız – Yerli Motorumuz – Milli Gururumuz – 3Gen

3GEN 16 Haziran 1961 günü Devlet Demiryolları Fabrikaları ve Cer Dairelerinin yönetici ve mühendislerinden 20 ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir